Maschler Ágnes

Maschler Ágnes

nyelvtanár, mentálhigiénes szakember, pszichodramatista

Hogy is lett egy két évig csak pár embernek megszólalni hajlandó kislányból másokat simán szórabíró nyelvtanár, kommunikációs tréner? Szégyenlős, kishitű mákvirágból, az emberekre és a világra nyitott pszichodramatista? Magát mások elöl elrejtő kamaszból, fiatalokat ösztönző tanár?  A magányos állandó megfigyelő csendkirályból esetenként önfeledt hangadó, akire odafigyelnek?

A folyamat lépcsőire nem emlékszem. Emlékszem viszont olyan lefagyásokra, bennem dúló feszültségre, amelyeket nem tudtam, mire vélni, mert a helyzetet, amiben voltam, lehet mások szimplán lereagálták volna. Emlékszem néhány esetben olyan mondatokra, szavakra, amelyeket gyerekként hallottam, amelyek a mai napig a fülemben csengenek, és sokáig döntően befolyásolták egymáshoz hasonló esetekben az életem. Olyan, mint amikor benyomnának rajtad egy gombot és nem te cselekszel, hanem valami megmagyarázhatatlan erő mozgatna és nem tudod, hogy miért.

Kerestem az igazságot és a válaszokat a miértekre. Szükségem volt tanári munkám során is valamire, valaminek a tudására, ami segít furcsa, váratlan, kiszámíthatatlan helyzetekben is magam ura maradni, rálátásom megőrizni, cselekedni. Aztán jött a pszichodráma.

A témával és az előadásokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.

tel.: +36 20 /472 5777
web: http://magam.hu