Mátai Enikő

autogén tréner, szociálpedagógus, meseterápiás szakember

Az autogén tréning, és a Kincskereső Meseterápiás módszerek elsajátítása komoly fordulatot hoztak az életembe. Szeretném ezt belső utat az erre nyitott és fogékony embereknek megmutatni. Autogén trénerként és meseterápiás szakemberként egyéni és csoportos foglalkozásokat tartok. Fontos célom a lelki harmónia elérésnek támogatása. 

Az Aranyalma Meseműhely munkatársaként  szervezek tematikus meseterápiás foglalkozásokat,felnőttek számára.. Kiemelt témám a női szerepek. 2019. júniusában ötletgazdája és főszervezője voltam a Mesék Éjszakája győri programjának.

A Kisalföld Bizalmasan rovatában rendszeresen írok főként meseterápiával kapcsolatos cikkeket. 

Ki is vagyok én? Alapvetően segítőnek születtem, számomra örömet okoz mások meghallgatása, kísérése. Ezen belül mindig is az érdekelt, valójában mi történik az emberek lelkében…hogyan élik meg belül azt, ami kívül zajlik, ami történik velük. 

Hosszú utat tettem meg, az eltelt évek alatt jutottam egyre közelebb a saját utamhoz. A Corvinus Egyetemen szerzett közgazdasági diplomámat (1998) az üzleti életben eltöltött hét kerek esztendő után „sutba dobtam”, mert szerettem volna teret adni a bennem  élő Segítőnek. Ezután tizennégy évig egy ismert keresztény karitatív szervezetnél dolgoztam, ahol különböző területeken szereztem sokrétű tapasztalatot önkéntesként, majd munkatársként, intézményvezetőként: pl. ifjúságvédelem, szenvedélybeteg-ellátás. 

Eközben 2014-ben  diplomát szereztem szociálpedagógiából. Szakmai utamat gazdagította, hogy anyává  váltam és feleség lettem. Az én történetem fontos része még az az önismereti és spirituális út is, amelyen 15 éve járok, amelynek fontos része a meditáció.

Autogén tréneri tevékenységemben és a  meseterápiás munkámban integrálom valamennyi tudásomat, tapasztalatomat, amelyet eddigi életem során szereztem.

Elérhetőségek:

Tel.: +36 30 / 981 3612

Aranyalma Meseműhely 

mail: aranyalmamesemuhely@gmail.com,
web: www.facebook/aranyalmamesemuhely