Gyógyító érintés - A szeretetteli kontaktus hatása életünkben fogantatásunktól búcsúzásunkig A haptonómia tudománya

Albert Nóra – Haptoterapeuta, szülésfelkészítő tréner, gyermekágyas dúla, pedagógus

A kontaktus emberi alapszükségletünk. Mivel korunkban az érintés kultúrájajelentős mértékben elszegényedett, érdemes és szükséges is, hogy újra tanuljuk, hogyan tudunk „jó közelségben” lenni egymással, milyen is az, amikor valós figyelemmel, jól érintünk és érintenek bennünket.

Ezalatt nem csak a fizikai, hanem a lelki síkon történő kapcsolódás is értendő. Mindkét kontaktus alapja egy olyan figyelmes jelenlét a másik fél részéről, amely nyitott, elfogadó, megértő és értő, amely akkor és ott csak értem van. Ennek hatására megélhetem, hogy ”elég jó”, fontos, elismerhető és szerethető vagyok, hogy létezésem és érzéseim jogosak és elfogadhatóak.

Előadásomban szeretném először szavakkal, majd közös csendes gyakorlattal is bemutatni, hogy mit is jelent a haptonómia, azaz a szeretetteli kontaktus tudománya, amely nem magyarázható módszerként, csakis egy életmódként, életszemléletként.

Ez a tudás mindannyiunkban ott rejtőzik fogantatásunktól kezdve, és életünk során, egészen az elmúlásunkig megélhetjük csodás hatásait. Így élve az életünket, jót tehetünk magunkkal és másokkal is. Megerősítést kaphatunk és adhatunk egymásnak a bennünk rejlő jóról, megélhetjük a feltétel nélküli elfogadást, a tiszteletteljes nyitottságot és jelenlétet, megtapasztalhatjuk a teljes biztonság és bizalom élményét. Ezzel támogathatjuk magunk és szeretteink a lelki és testi egészségét, természet adta, ösztönös módon.

Szeretettel várlak akár párban, akár egyedül, amennyiben nyitott vagy egy újonnan megismert személlyel való közös gyakorlatra is. 

Előadónk: Albert Nóra

Nóráról többet itt olvashatsz.