Szárnyra kapni, vagy maradni inkább?

Metamorphoses Meseterápiával a boldog felnőtt életért

Önben is mindig meg volt a kíváncsiság, hogyan és miként működik ez a világ?

 A válasz az emberiség legősibb történeteiben van elrejtve. A megfejtéséhez már a Teremtéskor kaptunk kulcsot: itt van valahol mélyen bennünk. A pontos helyét mindenkinek magának kell meg megkeresnie. A meseterápia ebben segít.

A mesék oda vezetnek vissza minket, ahol még valaha egészként láthattuk a világot. Azt állítják, hogy mindazt, ami körülöttünk vagy bennünk rosszul működik, meg lehet változtatni. A mesék útján haladva fokozatosan megszületik a Rend és visszaáll a Teljesség, amit valaha elveszítettünk. Kívül is, belül is. A mesék legfontosabb szervezőeleme ugyanis a Rend – ez a meseterápia is pontosan erre épül.

Hol vagyok én ebben a világban? Ki is vagyok én?

Mi vagyunk az a Főhős, aki éppen a saját történetében él. Úton van, küzd, üldögél, bolyong, keres valamit, nézelődik, segítségre vár, beteg, boldog, boldogtalan, félelmekkel teli, bizakodó, mindenről lemondó, vagy éppen szenvedéllyel teli. Ez a saját történetünk, melyet nekünk, magunknak kell végig járnunk. Meg is kell értenünk, miről szól és a változások szolgálatába kell állítanunk a felismeréseinket. A Hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül és saját magában mindazt, ami rossz irányba tart vagy működésképtelen: vagyis, hogy BOLDOG LEHESSEN!

Megkeressük tehát, hol is tartunk saját történetünkben és hogyan tudjuk többféleképpen, több oldalról meglátni igazi természetünket, saját magunkat benne. Így aztán kivilágosodik talán majd az az Út is, amelyet végig kell járnunk majd a teljes életért.

Hol van felnőtt korban a boldog Szabadság, vannak-e még szárnyaink?

A meglepetés mesét pedig azért választottam, hogy ezt a kérdést kicsit körbe járhassuk nőként és férfiként egyaránt. Repítsen minket a teremtő képzelet!

Farnadi Tamara Metamorphoses meseterapeuta

Előradónk Farnadi Tamara

Tamaráról többet is olvashattok.